2017. március 13., hétfő

Protein palacsinta( low carb )

Újonnan az utifűmaghéjjal kisérletezem, meg kell mondjam, elég jó eredménnyel. Még nem sikerült olyat csinálnom vele, ami nagyon rossz lett volna, vagy nem sikerül. Ez a palacsinta is jó lett, és pont azt hozza, mit elvár tőle az ember, persze minimális szénhidrát tartalommal. 
Van 2 és fél zacsi Norbis vanília ízű sheak porom. Nálunk a vaníliásat csak a férjem issza, de így palacsintának azt hiszem én el fogom koptatni :D
(Forrás: itt) Nekem sokkal vékonyabb olyan igazi palacsinta szerűre sikerült, mint az a forrás képen szerepel. Nekem így jobban ízlik is. Cukormentes lekvárral, és u1 nutellával ettem :D

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 250 ml tej ( ez lehet sima vagy kókusz, de szerintem bubis vízzel is jó)
  • 40g sheak por
  • 10g porrá őrölt utifűmaghéj
  • kókusz olaj vagy kókusz zsír a sütéshez
  • 1 fél tk fahéj
Elkészítés:

A tojásokat a protein porral simára kevertem, hozzá adtam a fahéjat, majd a tej felét. Aztán az utifűmaghéjjal simára kevertem, és felöntöttem a maradék tejcsivel. Egy palacsinta sütőbe olvasztottam kókusz zsírt, és szokásos módon, talán egy picit hosszabb idő alatt kisütöttem a palacsintákat. Hagyj neki elég időt, hogy megsüljön, mert különben szakad.
Ebből a mennyiségből nekem 5 db normál méretű csintalan született.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése